Fourty Something

Fourty Something

lauantai 28. tammikuuta 2017

Maukas kikherne-currypata

Kevyt ruokakin voi olla maukasta ja tuntua suussa ihanan kermaiselta. Alkuperäinen resepti löytyi saamistani diettiohjeista ja siitä tuli heti lempiruokani. Mausteita en koskaan mittaa, vaan laitan niitä fiilispohjalta.



Ainekset kahdelle:

175 g (tai 200 g) säilöttyjä kikherneitä
1 silputtu sipuli
2 valkosipulin kynttä
curryjauhetta (meinaan vielä kokeilla oikeaa currytahnaa)
tomaattisosetta (korvasin soseen chilitahnalla, mistä tuli mukavasti tulisuutta)
oliiviöljyä
kardemummaa
kanelia
2 dl vettä
200 g maitorahkaa

Huuhtele säilykekikherneet, jos käytät kuivattuja herneitä, liota ja keitä ne

Kuullota sipulia, valkosipulia ja currya öljyssä jokunen minuutti. Lisää tomaattisose (tai chili) kardemumma, kaneli, kikherneet ja vesi. Anna porista liedellä 10 minuuttia, lisää vettä tarvittaessa. Rouhi joukkoon suolaa ja mustapippuria.

Anna jäähtyä hieman ja sekoita sitten rahka pataan.

Tarjoile riisin ja vihannesten kera.


1 kommentti: