Fourty Something

Fourty Something

lauantai 28. tammikuuta 2017

Kotitekoinen granola

Itse kutsun sitä mysliksi, mutta granolaahan se on, sillä sekoitan sen joukkoon öljyä sekä hunajaa ja paahdan sen.



Aineksia voi vaihdella oman mielen ja mieltymysten mukaan, tämä on minun vakioyhdistelmä:

2 dl kaurahiutaleita
2 dl ruishiutaleita
1 dl rouhittuja cashew-pähkinöitä
1 dl siemensekoitusta
n. ½ dl oliiviöljyä
n. ½ dl hunajaa
kanelia
kardemummaa

Hiutaleita vaihtelen, välillä on ohraa ja välillä spelttiä. Käytän kuitenkin vain lähialueen luomuhiutaleita. Siemensekoitus on yleensä valmista salaattimixiä, tällä kertaa tein sekoituksen salaattimixin jämistä, auringonkukan- ja kurpitsansiemenistä. Pähkinöitä ei kaapista löytynyt, joten laitoin siemeniä kaksi desilitraa.

Öljyn ja hunajan käyttö on taitolaji ja riippuu myös omasta mausta. En halua, että lopputulos maistuu liian makealta tai rasvaiselta. Tämä sekoitus on toiminut minulla kivasti.



Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa hunaja ja öljy ja lisää kuivaan seokseen. Sekoita ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Paista noin 150-asteisessa uunissa. Seos palaa herkästi, joten en luota mihinkään aikamääreisiin, vaan seurailen säännöllisesti uunin tapahtumia ja sekoitan välissä granolaa.

Kun granola on kauniin kullanruskeaa eikä toivottavasti vielä kärähtänyt, ota se pois uunista ja anna jäähtyä. Valmis granola säilyy tiiviissä lasipurkissa pari viikkoa.


Ja sitten bonusvinkki: granola on erinomaista lohturuokaa vaniljajäätelön ja mansikoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti