Noudattamassani ruokavaliossa syödään kuusi kertaa päivässä, vaikka aina en ehdi syödä enää viimeistä iltapalaa ja ateriat jäävätkin viiteen. Ruokavalioon kuuluu runsaasti proteiinia jokaisella aterialla ja pääaterioilla myös hiilihydraatteja. Minä uskon hiilareihin ja omien testailujeni perusteella en jaksaisi tehdä mitään ilman niitä. Jos minulle olisi ehdotettu pelkkää proteiinipitoista ruokavaliota, olisin kieltäytynyt.
Päivittäinen kalorimäärä on 1500 eikä sitä saisi alittaa, myönnän että suhtaudun kaloreiden laskemiseen täysin huolettomasti. Mitään kärsimystä ruokavalio ei ole ja kun sitä noudattaa, ei tee mieli epäterveellisiä herkkuja. Ruokavalio on suunniteltu siten, että dietin aikana myös harrastetaan aktiivisesti liikuntaa.
Päivittäinen kalorimäärä on 1500 eikä sitä saisi alittaa, myönnän että suhtaudun kaloreiden laskemiseen täysin huolettomasti. Mitään kärsimystä ruokavalio ei ole ja kun sitä noudattaa, ei tee mieli epäterveellisiä herkkuja. Ruokavalio on suunniteltu siten, että dietin aikana myös harrastetaan aktiivisesti liikuntaa.
Esimerkki terveellisestä ruokapäivästäni:
Aamiainen
Aamiainen on päivän tärkein ateria. Aamupalani on erittäin runsas ja sillä kyllä lähtee hyvin käyntiin sekä päivä että aineenvaihdunta. Näin viikonloppuaamuisin minulla menee helposti puoli tuntia aamiaisen äärellä. Arkena täytyy olla vähän nopeampi, vaikka olen varannut aamuvalmisteluissani melko runsaasti aikaa aamiaiselle.
2 kananmunan valkuaista (välillä paistan valkuaiset ja välillä erotan valkuaiset keitetyistä kananmunista)
vihanneksia
n. 2 dl maustamatonta jogurttia
(pakastemarjoja)
Välipala
140 g maitorahkaa
hedelmä
Lounas
Yleensä kuljetan töihin pienissä muovirasioissa päivän tai kahden lounaani. On hiilareita, proteiinia ja vihanneksia. Aika vaatimatonta, mutta yleensä hyvänmakuista. Lohta olen syönyt viimeaikoina melko paljon. Välillä syön riisin tai kvinoan kanssa jauhelihaa, broilerista tai naudasta. Yhdessä vaiheessa söin niin paljon broilerin rintafileitä, että vieläkään ei oikein tahdo kuiva kana upota.
Useimmiten valmistan sunnuntaina tulevan viikon ateriani, mutta tällä viikolla olin useampana päivänä sosiaalinen ja lähdin työkavereiden kanssa ulos lounaalle. Nepalilainen ja thaimaalainen ruoka näkyivät tänä aamuna vaa'an lukemissa (samoin perjantai-illan viinilasilliset).
![]() |
Yksinkertaista, mutta hyvää ja raikasta. |
n. ½ dl täysjyväriisi-ruisseosta
100 g lohta
runsaasti erilaisia vihanneksia
Välipala
140 g maitorahkaa
hedelmä
Päivällinen
noin ½ dl täysjyväriisi-ruisseosta
runsaasti erilaisia vihanneksia
Iltapala
140 g maitorahkaa (ja marjoja)
Perusrunko on hyvin yksinkertainen, helppo ja tylsäkin. Minulla on myös joitain hyviä, kevyitä reseptejä, joilla saan pääaterioihini enemmän makua ja vaihtelua. Välipalankin voi vaihtaa johonkin muuhun proteiinipitoiseen, vaikka silloin tällöin banaanilettuun.
Tällä viikolla minulla on muutama päivä venähtänyt ja iltapäivän välipalan ja päivällisen välillä on ollut liikaa aikaa. Seurauksena heikotusta, ärtymystä ja kärsimättömyyttä. Jatkossa minun täytyy syödä "iltapala" ennen treeniä tai muita menoja ja päivällinen sitten, kun ehdin kotiin ja istahtaa ruuan ääreen.
Terveellinen ruokavalio on hyvän ravitsemuksen ja elämänlaadun perusta, mutta aina pitää muistaa myös nauttia elämästä. Kun arjen valinnat ovat pääasiassa kunnossa, viikonloppuna voi herkutella. Myös laihduttaessa täytyy muistaa yksi karkkipäivä viikossa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti