Leivonnaisia ei meillä juurikaan syödä, yleensä leipominen onkin hauskempaa kuin syöminen. Pitäisi siis ajoittaa leipominen siihen, että tulee vieraita tai viedä leipomuksia töihin tai naapureille. Itse en haluaisi nähdä leipomiani herkkuja vyötäröllä.
Leipomisesta on tullut kotona tyttöjen juttu. Miehen 11-vuotias tytär leipoo mielellään kanssani ja hän on erittäin taitava leipurioppilas.
Koska pihalla raparperit alkoivat jo kasvaa valtaviksi, päätin viikonloppuna leipoa piirakan. Facebook-feediini nousi Kinuskikissan vanilja-raparperipiirakan resepti, joka kuulosti herkulliselta. Piirakan erikoisuutena on, että raparperin alle tulee vaniljavanukasta ja valkosuklaata. Piirakka on siten hyvää sellaisenaan ilman vaniljakastiketta tai jäätelöä lisukkeena. Piirakasta tuli heti suosikkini ja tällä kertaa piirasvuoka tyhjeni parissa päivässä, vaikka meillä ei käynyt edes vieraita herkuttelemassa. Samalla reseptillä aion jatkossa tehdä muitakin piirakoita. Luulenpa, että myös vaniljainen mustikkapiiras voisi olla melkoinen herkku. Tutustu reseptiin Kinuskikissan blogissa.
![]() |
Tämän purkin voisi täyttää myös boolilla... |
Heltaisenä viikonloppuna maistui myös raikas juoma. Ostimme hanalla varustetun lasipurkin, josta voi pihalla puuhastellessa helposti valuttaa itselle kylmää juotavaa. To-do-listallani oli jääteen teko, mutta oioimme mutkia ja purkkiin tuli tällä kertaa kolme litraa kaupan jääteetä, luomusitruunan viipaleita ja jääpaloja. Ehkä sitten seuraavalla kerralla valmistan teen itse.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti