Fourty Something

Fourty Something

sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Mikä musta tulee isona?

Miten joskus lapsena tuohon oli helpompaa vastata? Vastaus oli aina "minusta tulee kirjailija". Jossain vaiheessa kuitenkin realismi tuli vastaan, täytyy hankkia ammatti ja työ, kirjoja olisi hauskaa kirjoittaa, mutta se vasta vaatii työtä. Päätinpä siis hankkia kivan ammatin ja opiskelin viestintää. Työ on mielenkiintoista, muuttuvaa ja haastavaa, mutta aikavarkaat, muut tehtävät, tuen puute ja oma turhautuminen estävät lopulta ammatillisen kehittymisen. Enkä minä edes taida olla tarpeeksi uraihminen omistautuakseni työlleni ihan vaan huvikseni. Suhteeni työhön on kaksipiippuinen: periaatteessa olen unelma-ammatissani, toisaalta tahtoisin jättää kaiken ja tehdä jotain ihan muuta. Onkohan tämä sitä keski-iän kriisiä? Mutta enhän minä voi oikeasti olla keski-ikäinen! Enkä kriisissä!

Elämässäni on kuitenkin hyviä asioita. Mahtavia hetkiä, tasapainoa, rakkaita ihmisiä - ihan kaikkea. Hyvät asiat pitävät kiinni positiivisessa ajattelussa. Elän hetkessä, nautin tästä päivästä, yritän olla murehtimatta eilistä ja huomiseen katson uteliaisuudella. Nyt on ainakin kuukauden jakso, kun joka viikonloppu on jotain mielenkiintoista puuhaa ja menoa. Kevätkin etenee ja pian edessä on se kuuluisa kesäloma.

Todella mukava viikonloppu on juuri tulossa päätökseen. Perjantaina yritin tehdä lähtemättömän vaikutuksen kokkaustaidoillani Jamie Oliverin ohjein:

Ilmakuivattuun kinkkuun kääritty lohifilee, yrttiset linssit, pinaattia ja jogurttia kahdelle:

2 dl vihreitä linssejä
noin 200 kg lohifilettä / henkilö
suolaa ja pippuria
ilmakuivattua kinkkua
oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
kourallinen erilaisia yrttejä silputtuna (esim. basilikaa ja minttua)
reilu kourallinen tuoretta pinaattia silputtuna
1 dl maustamaton jogurttia (mausta suolalla ja pippurilla)

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Liota ja kypsennä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.
Mausta lohipalat pipurilla ja kääri ne kinkkuviipaleisiin. Nosta kääröt uunivuokaan ja valuta päälle oliiviöljyä. Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes kinkku on ruskistunut.

Kaada suurin osa linssien keitinvedestä pois. Mausta linssit suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja parilla lorauksella hyvää oliiviöljyä.

Sekoita juuri ennen tarjolua yrtit ja pinaatti linssien joukkoon. Kuumenna samalla. Kun pinaatti ja yritit ovat pehmenneet, jaa linssiseos lautasille. Nosta lohikääröt vierelle. Lusikoi lautaselle jogurttia.

Olihan tämä annos vähän nätimpi Jamie Oliverin kirjassa :D

Kevyttä, maistuvaa - juuri sopivaa treffi-iltaan. Mikään ei voi mennä pieleen! Hah, ennen kokkailua nautitut kuohuviinilasilliset ja rentouttava sauna taisivat kyllä vaikuttaa keskittymiskykyyni. Ei tuo ruoka onnistunut ihan kuin Strömsössä: kalasta tuli vähän liian kuivaa ja linssit jäivät hitusen liian raaoiksi. Maut sinänsä olivat kohdillaan, mutta tuskinpa onnistuin ruualla tekemään lähtemätöntä vaikutelmaa. Ei kuitenkaan pidä suhtautua asioihin liian vakavasti, vai mitä.



Lauantaihin kuuluikin sitten isosti naisenergiaa eli naistenilta Helsingissä ystäväni luona. Pöytä laitettiin koreaksi erilaisista herkuista ja viiniä luonnollisesti löytyi joka laatua. Oli paljon puheensorinaa, naurua, iloja ja suruja... Kaikki eivät olleet minulle entuudestaan tuttuja, mutta mukavia jokainen. Tulipa taas mieleen miten paljon ystävyys ja yhdessä jaetut kokemukset tuovat iloa ja energiaa.

Valopilkuksi kotiin kimppu leikkokukkia.

Tänään taas huomaa, että rankka viikonloppu on vaatinut veronsa. Väsyttää... Tätä kotoisaa "maalaismaisemaani" katsellessa ajatukset kääntyvät taas siihen, miksi meinaan isona ruveta. Vastausta ei löydy vieläkään. Elämä on siis tehty elettäväksi ja nautittavaksi, vaikka elämään kuuluu myös välillä tylsä ja turhauttava arki. Onneksi omaan arkeenikin kuuluu valon pisaroita, kuten ihanat työkaverit. Viime perjantaina tiimissämme riitti iloa, naurua ja ruokotonta huumoria, sillä kahlaa eteenpäin yli karikoiden.

Harmaata arkea piristävät pinkit bling-bling-tennarit!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti