Pääsiäisen vietimme ihan kotosalla, pikkukaupungin tunnelmassa. Minä nautin aurinkoisista päivistä ulkoillen meren rannalla ja perjantaina lenkin jälkeen kuohuviiniä talon ja autotallin välisessä tilassa, johon mies oli laittanut mukavan oleskelutilan. Tila toimii myös tupakkapaikkana vieraillemme, minä en polta ja onneksi miehenikin lopetti tupakoinnin viime kesänä.
En ole pääsiäiskoristeihmisiä, kuten en joulukoristekaan, joten meillä ei ole tipuja tai noitia esillä eikä rairuohoakaan. Pääsiäismunia osteltiin tietenkin lapsille. Muuten kevät näkyy keltaisissa tulppaaneissa ja Pentikin Pioni-kynttilöissä, joita olen ostellut kaikissa mahdollisissa väreissä. Ovathan ne aika hintavia, mutta niin nättejä.
Miehen tyttären kanssa leivoimme raikkaan herkullisen mangojuustokakun. Reseptin löysin blogista nimeltään Annin ruokakomero. Koristelut kehitimme pääsiäisen henkeen.
![]() |
Keväinen juustokakku. |
Lauantaina saimme ystäväpariskunnan kyläilemään. Kyllä vain, vieraita pääkaupungistamme. Olemme nauttineet paljon heidän vieraanvaraisuudesta, joten nyt tuntui mukavalta isännöidä iltaa.
Ruoka oli saumattoman tiimityömme tulosta ja joudumme itsekin myöntämään, että onnistuimme loistavasti. Minä valmistin yllättäen risottoa. Tällä kertaa ihan perusrisottoa, jonka maustoin raastetulla sitruunankuorella ja -mehulla sekä tuoreella basilikalla. Lisäksi valkosipulin ja salottisipulin kera paistettua äyriäissekoitusta (ihan Pirkan pakastetuote) sekä naudan fileepihvejä.
Olen tykästynyt "vauvaparsakaaleihin", bimiin tai minähän sen jo nimesin pimperoksi. Oliiviöljyä, suolaa sekä pippuria pintaan ja uuniin paistumaan. Sopii myös grillattavaksi tai pannulla paistettavaksi.
Illanvietot tällä porukalla ovat hauskoja, mutta tuntuvat seuraavan päivän olossa. Sunnuntai menikin Netflixin äärellä herkkuja syöden.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti